dijous, 12 de febrer de 2015

San Antón en Càrrica

Càrrica és una pedania al costat de Sogorb en Castelló. És el poble on mon pare estiuejava de xicotet, i ara, els meus tios i cosins viuen allí.
A gener es celebra la festa de San Antón i a mi m'agrada molt anar.
Tot escomença cap a les 17:00 h. amb la benedicció dels animals: gossos, ratolins, hurons, ocells, cavalls, ... gats, la veritat es que no hi han molts, no se si serà  perque no els agrada l'aigua, o perque hi ha massa gossos.
Es fa una cua molt llarga amb els animals on al final està el retor a la porta de l'esglèsia beneint-los. Just al costat estan els festers repartint xoriços i pans a tothom. Pense que és el millor xoriço del món!
Després agafen al Sant i se'l porten en processó fins a la placeta on està la casa de de la meua iaia. Allí es posa molta llenya per a fer una gran foguera, i mentre, fan xocolata i la reparteixen a tota la gent, qué bo!
Quan s'encen la foguera la gent prepara taules per a sopar, i quan arriba l'hora de sopar cadascú es posa amb els amics o amb la família. El sopar es sol fer amb les brases de la foguera. És molt divertit i es mengen llonganises, xoriço, cansalà...
Normalment als xiquets ens agrada molt perqèe amb la foguera juguem a fer fogueres xicotetes.
Quan tots han acabat de sopar escomença la discoteca. Quan va escomençar es lleven totes les taules perque si no, no hi hauria puesto per a ballar, i després tots comencem a ballar al voltant de la foguera.
La festa acaba molt tard. Jo mai em quede al final, de fet ens baixem a València quan estem cansats perque allí no es pot dormir perque la casa de la meua iaia està en la plaça i és com si estiguera l'orquestra dins de casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari !