M'ho varen contar i ho vaig oblidar. Ho vaig veure i ho vaig entendre. Ho vaig fer i ho vaig aprendre. Confucio, 551-479 a.

dimarts, 11 d’octubre del 2016

Carmen Calvo

Nom Complet:
El seu nom és Carmen Calvo Sáenz de Tejada.

Naixement:
Carmen Calvo va nàixer en València, va nàixer en l’any 1950.

Vida:
El seu interès per l'arqueologia i haver treballat de jove en una fàbrica de ceràmica es reflecteix en la seva obra, que inclou fragment de ceràmica i fang.

En els anys 80 va gaudir de diverses beques i va guanyar premis importants: Primer Premi de Pintura Lasalle i Premi Alfons Roig de la Diputació de València. En 1980 també va participar en l'exposició "New images from Spain" en el Museu Guggenheim de Nova York i en altres ciutats dels Estats Units

En 1985 rep una beca del Ministeri d'Afers exteriors i es trasllada a París.

L'any 1990 l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern) li va dedicar una important retrospectiva. Des de mitjans dels anys  80 la seva obra s'orienta cap a la intervenció en fotografies que engrandeix i manipula.

Ha representat a Espanya amb una galeria de miralls en la Biennal d'Art de Venècia de 1997, juntament amb el poeta català Joan Brossa. En el 2003 el Museu Regna Sofia en el Palau de Velázquez li va dedicar una exposició sobre la seva obra. Ha desenvolupat la seva obra entre Madrid, París i València.

Ocupació:
És una artista plastica. ( Artista Contemporànea)

Premis:
Ha guanyat 5 premis.
  • Premi Alfons Roig de la Diputació de València 1989.
  • Medalla de la Facultat de Belles Arts de Sant Carlos de València 2009.
  • Premi de l’associació Espanyola de Crítics d’Art (AECA) a l’autor de la millor obtra o conjunt presentat per un artista espanyol viu, 31a edició d’Arc Madrid en el Stand de la galeria Joan Prat, Barcelona 2012.
  • Premi Nacional d’Arts Plàstiques D’Espanya 2013.
  • Premis ACCA de la crítica d’art, 30a edició de Catalunya 2013.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari !