diumenge, 22 de febrer de 2015

MOROS I CRISTIANS A MURO D'ALCOI

Hola, sóc Amand i us vaig a contar una festa que fan tots els anys al meu poble que és Muro de Alcoy,  la festa de MOROS I CRISTIANS. 
La festa consisteix en disfressar-se com époques anteriors i fer una esquadra. Sempre tots els anys hi ha carrosses que sempre està el capità que pot ser capità moro o capità cristià.sempre hi han varies entrades on les esquadres desfiles per en poble amb la música tocant.L'esquadra baixa des de dalt del poble fins al final del carrer, ells van baixant en fila lateral on dirigeix el cap de la esquadra, que té una espassa i va caminant. 
La majoria de voltes eixen xiquets ballant o gent esperant mentre baixen i també molts estan en les carrosses tirant llepolies. 
Te el seu origen en la batalla d'Alcoi produida en el any 1276 on es van enfrontar els habitants d'Alcoy contra les tropes de caudell musulmà d'Alazraq. Diuen que en el moment de la batalla va aparèixer la figura de San Jorge amb el seu cavall sobre la muralla de la ciutat on ell va decidir el resultat de la batalla. La festa està dividida en les filaes que es un grup de gent amb diferent vestit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari !