diumenge, 26 de febrer de 2017

ALQUIMIA O FENG-SHU?

Hi havia una vegada un pa´is anomenat Xiang, que estava governat per un home anomenat Su Xiang. Su Xiang tenia 4 fills i 5 filles, la m´es gran s'anomenava Liu Xiang i la m´es menuda s'anomenava May Xiang. 

Tots els fills es barallaven entre s´i per obtenir el tr´o d'emperador de Xiang. Tots tenien que fer alguna cosa, aix´i que crearen 9 clans per a cada fill:
El clˋa Xiang, el clˋa Yao, el Chang... Liu va obtindre el clˋa Tai (大) i May el Ko (小). 
May era la filla m´es astuta, seguida de Liu. Va pensar una idea molt interessant. Un dia aniria amb el clˋa a Patriam, la terra de l'alquimia, i estudiaria all´i. Despr´es... ja s'ho pensaria. 

Perˋo, Su li va dir que no podia anar a Patriam perquˋe era perill´os. May no es va rendir. Va demanar a 3 persones del clˋa que anaren a Patriam a investigar. 

Va passar una setmana i les 3 persones arribaren sense res. Varen explicar que ja no hi havia res, que va haver una guerra civil i que tot havia desaparegut. May va dir que no passava res, que ella havia investigat per s´i mateixa, i va treure un llibre i una ploma. Aleshores varen començar a llegir. 
-Mireu, aquestos s´on els s´imbols de l'alquimia:
  • La Lluna representa la plata. 
  • El D´eu  Mercuri, l'azogue
  • Venus, el cobre
  • El Sol ´es l'or
  • Mart, el metall
  • J´upiter, l'estany
  • Saturn, el poder...

-Ac´i es diu que es necessiten cercles per fer alquimia... 
-Es cert!- va dir May- L'alquimia ´es l'art de la construcci´o! Agafa l´'energia de la terra i la converteix en matˋeria. Aixˋo vol dir que els cercles i els dibuixos s´on un tipus de connectors a la terra!
Aleshores, May va fer un dibuix al s´ol:

Aleshores va ficar les mans al dibuix i va eixir una espasa d'acer. De sobte, de la mˋa, li va eixir aquesta marca:

-El s´imbol de l'alquimia!- va dir May. - ´Es el s´imbol que tenen les persones que utilitzen l'alquimia: Els alquimistes! 
Tots varen treure idees sobre els cercles i els s´imbols. Aleshores May va dir:
- Si hem fet un cercle mˋagic i hem ficat l'azogue, la plata, l'or i el foc... Potser siga una barretja de la matˋeria per un canvi equivalent! 
-Perˋo, com podrˋa governar amb l'alquimia?- va dir alg´u.-
-Hmm... No ho s´e...
Va buscar entre llibres... Perˋo res. I va pensar: 
-L'alquimia ´es l'art de la construcci´o. Utilitza cercles i s´imbols per construir. ´Es ciˋencia extranjera... Ja ho tinc! Puc combinar la religi´o de Xiang amb l'alquimia!

Va contar al clˋa el plˋa. Tots es ficaren d'acord. Aleshores, va manar a 8 persones del clˋa Ko a que feren d'espies, s'infiltraren en els altres clans i proposar-los una idea. 
-El que heu de fer es infiltrar-vos cadasc´u a cada clˋa i dir-li que investiguen a altres pa¨isos: El clˋa Tai cap a la Tramuntana, el Li cap al llevant...
I aix´i va ser. Tots els 8 clans anaren a totes les direccions, menys el clˋa Ko. 

 Varen passar setmanes i varen tornar els 8 clans. Entraren al Palau Reial de Xiang i... May estava asseguda al tr´o! Tots es varen sorprendre. 
-Que has fet, May?!
-Explica ja!
May es va riure. Va tancar els ull i els va obrir. 
-Fˋacil. Coneixeu el quadrat mˋagic Lo-Shu?

-La t´ecnica milenˋaria de la sort! -Va dir Liu- Feng Shu!
-Vosaltres heu anat a cada punt cardinal obtenint un tipus de sort. Clar estˋa que jo he tingut el element Terra i he aprˋes alquimia... Mostrant una t´ecnica com aquesta el nostre pare m'ha ft emperatriu. 
Tots menys el clˋa Ko i May s'enfadaren. 
-No us preocupeu, heu tingut un tipus de sort diferent: Fama, Riquessa, Salut i Fam´ilia, Coneixement, Relacions, Profesions, Benefactors i Fills. A partir d'ara, el governador haurˋa de ser seleccionat a trav´es d'un enigma!

I aix´i va acabar la histˋoria de la emperatriu May Xiang. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari !